069/706-508 i 069/706-580

KERAMIČKA ili NANO ZAŠTITA

ISTINE, LAŽI, ZABLUDE, PREDNOSTI I MANE

Klijenti masovno pogrešno razumeju smisao i namenu keramičke zaštite vozila, ovim tekstom želeli bismo da razjasnimo sve nedoumice vezane za keramičku zaštitu.

  • Prirodni vosak
  • Sealant (Sintetički vosak)
  • Keramička zaštita

Ukratko o keramičkoj zaštiti vozila.

Evo prednosti i nedostataka keramičke zaštite sa kojima treba da budete upoznati!

Prednosti i nedostaci u keramičkom premazu - Termin 'Keramička zaštita' danas je poznat većini kupaca automobila. Čak i pre isporuke, neki uzimaju svoj novi automobil i rade nanošenje keramičkog premaza. Keramička yaštita je bistra prevlaka koja uključuje tečni polimer. Kada se keramički premaz nanese na farbu automobila, polimer formira hemijsku vezu sa fabričkom bojom. Nakon premazivanja, može se ukloniti samo abrazijom, a ne bilo kakvim hemikalijama. Ako se pravilno izvede, keramički premaz može čak i trajati ceo životni vek automobila, pod uslovom da ga pravilno održavate. Naročito skrećemo pažnju da ne perete automobil na četkama ili ručnim perionicama koje koriste mirkoprah (a ne aktivnu penu kako bi trebalo jer dolazi do abrazije).

Prednosti keramičkog premaza Keramička zaštita

pruža dobru zaštitu površine automobila. Nano-premaz može zaštititi automobil od većine ogrebotina, prljavštine i hemijskih zagađivača. Keramički premaz takođe nema nuspojava u odnosu na originalnu boju. Keramička obloga traje i duže od obične boje. Kada se premaz nanese, on se vezuje sa bojom  zbog jake hemijske veze, zaštita ostaje na farbi čak i pod jakim udarcima i vibracijama. Automobil sa keramičkim premazom se takođe lakše čisti. Delovi karoserije automobila sa keramičkim premazom biće glatke i bez ogrebotina. Takva površina ne nudi mesto za prljavštinu. Čak i ako se to desi, jednostavno povlačenje sa čistom tkaninom vraća automobil nazad u svoj sjajni finiš. Ranije, automobilima je taj ekstra sjaj davao vosak (prirodni ili sintetički). Međutim, zaštita voskom je privremena i vremenom će se istrošiti. Za nanošenje voska i keramičke zaštite potrebno je dosta vremena. Ali dugoročno gledano, keramički premaz je bolji od voska zbog dugog veka trajanja i bolje obrade. Dugotrajnost keramičkog premaza indirektno ga čini visoko isplativim. Pored svih gore navedenih prednosti, keramička zaštita čini vaš automobil mnogo boljim.

Nedostaci keramičkog premaza

Sve gore navedene prednosti keramičke obloge imaju visoku cenu. Tržišna cena keramičkog premaza je prosečan automobil u rasponu od 25.000 do 50.000 Rs ili čak više, u zavisnosti od kvaliteta.

Za nanošenje keramičkih prevlaka potrebno je vreme. Ako planirate da uradite keramički premaz na vašem automobilu, budite spremni da ga ostavite kod nas u radionici najmanje tri dana. Takođe, ako se ne radi pravilno ili profesionalno, keramički premaz može izgledati gore od originalne boje vašeg automobila. Razmišljanja o keramičkim premazima Prednosti i nedostaci

Svi žele da održe svoje automobile u svom najboljem sjaju čitavog svog života. Pošto keramička obloga pruža zaštitu za ceo životni vek automobila, ljudi se i dalje odlučuju za visoku cenu. Ako smatrate da keramički premaz nije za Vas, uvek možete izabrati manju zaštitu kao što je vosak ili sintetička zaštita.